کانال تلگرام پایگاه خبری شمس
39

بررسی فلسفه زمان/ آیا می توان در زمان سفر کرد

شناسه خبر: 4067 - پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - سرویس: علمی آموزشی - چاپ - نویسنده: سعید

به گزارش سایت شمس شهرستان مبارکه و به نقل از مهر ،  این کتاب مقدمه ای بر تاریخ فلسفه زمان است و به زبان ساده نوشته شده و از بیان تکنیکی و فنی که فهم آنرا برای مخاطب عام سخت و دشوار می سازد استفاده نشده است.

کتاب حاضر موضوع زمان را از دوران پیشاسقراط تا بعد از اینشتین مورد واکاوی و بررسی قرار داده است.

سیر کتاب به صورت تاریخی است و ابتدا مفهوم زمان در دوران یونان باستان مورد بررسی قرار گرفته است. این مفهوم ابتدا در یونان باستان و در آرای فیلسوفانی چون هراکلیتوس و پارمنیدس مورد بررسی قرار گرفته است.

زمان و تغییر، تجربه زمان، رویکردهای فیزیکی و متافیزیکی به ماهیت زمان، جهات زمان، سفر در زمان، زمان و آزادی اراده و رویکردهای علمی و فلسفی به زمان از جمله موضوعاتی هستند که در این اثر مورد بررسی قرار گرفته اند.

سفر در زمان، به ایدهٔ حرکت بین لحظه‌های مختلف زمان گفته می‌شود که مشابه حرکت بین مکان‌های مختلف در فضا صورت می گیرد، و در آن امکان ارسال اشیا (و در بعضی حالت‌ها فقط اطلاعات) به زمان گذشته و آینده وجود دارد.

با این که از قرن نوزدهم، سفر در زمان همواره موضوع داستان‌های علمی-تخیلی بسیاری بوده است، و نیز سفر یک طرفه در فضا با استناد به پدیدهٔ پارادوکس زمانی مبتنی بر سرعت در تئوری نسبیت خاص (که در پارادوکس‌های دوقلو تشریح شده است) و نیز پارادوکس زمانی جاذبه ای در نسبیت عام، تقریباً امکان پذیر است، اما هنوز این که قوانین فیزیک امکان بازگشت به زمان گذشته را می دهند یا نه مجهول مانده است.

این کتاب با عنوان “تاریخ مختصر فلسفه زمان” به قلم آدریان باردون از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است.

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری شمس در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    شما هم دیدگاهی برای این مطلب ارسال کنید

    تمامی حقوق این سایت برای پایگاه خبری شمس محفوظ می باشد. طراحی شده توسط میلاد