خواص چایی سبز
به گزارش سایت شمس شهرستان مبارکه و به نقل از نچرال نیوز، چای گیاهی که برگ آن مصرف خوراکی دارد و در بیشتر کشورها بصورت دمنوش استفاده می شود. این گیاه در نقاطی از جهان از جمله هندوستان، چین، سریلانکا، ژاپن، ایران و نواحی دیگر پرورش می یابد. این گیاه بصورت چای سبز، سیاه و سفید مصرف خوراکی دارد.
چای سبز (Green Tea)
این نوع چای خواص بسیاری از جمله ضد پوسیدگی دندان به علت فلوراید بالا، ضد سرطان معده و پوست، ضد خارش و التهاب حاصل از گزش حشرات، تحریک سیستم ایمنی بدن و ضد سرطان دارد.
چای سیاه( Black Tea)
مهم ترین خواص عبارت اند از: ضد درد، ضد آمیب، ضد آلزایمر (ضد فراموشی)، ضد آرتریت، ضد تصلب شرابین، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد افسردگی، ضد قند خون، ضد التهاب، ضد اسپاسم، ادرار آور، محافظ کبد، کاهنده ی پرفشاری خون، محرک قدرت ایمنی بدن است.
لازم به ذکر است که گیاه چای سبز و سیاه یکی است، ولی در نوع عمل آوردن آن ها تفاوت وجود دارد.
چای سفید (whith Tea)
کاهش کلسترول، کاهش فشار خون، تقویت دندان و لثه و ضد سرطان است. همچنین علائم بیماری اچ آی وی را کاهش می دهد.
چای اولونگ(Oolong Tea)
در صورتی که برگ تازه ی چای به صورت ناقص تخمیر شود، چای اولونگ به دست می آید. از خواص مهم چای اولونگ، کاهش کلسترول خون و کاهش فشارخون است و می تواند در جلوگیری از بعضی مشکلات قلبی- عروقی موثر باشد.
اگر چه برگ چای سبز و سفید در زمان های مختلف برداشت می شوند اما خواص مشترکی دارند و بلافاصله پس از برداشت خشک می شوند. در مقابل چای سیاه و اولونگ برعکس اند؛ تحت یک فرآیند به نام اکسیداسیون که در آن رادیکال های آزاد در هوا ( در درجه اول مولکول اکسیژن ) با مولکول در داخل برگ چای واکنش نشان می دهد و تغییر ساختار شیمیایی در آن ایجاد می شود. این روند که تولید مشخصه آن ایجاد عطر و طعم عمیق تر چای سیاه و اولانگ است. در نتیجه باعث می شود میزان آنتی اکسیدان کمتری داشته باشد و به همین دلیل است که خواص ضد سرطانی چای سبز بیشتر از چای سیاه است.