» عمومی » پزشکی سلامت » گوشت کباب شده ریسک مرگ بازماندگان سرطان سینه را افزایش می دهد
پزشکی سلامت

گوشت کباب شده ریسک مرگ بازماندگان سرطان سینه را افزایش می دهد

بهمن 2, 1395 009

تحقیقات جدید نشان می دهد مصرف مکرر گوشت کباب شده، می تواند خطر مرگ و میر را در میان نجات یافتگان از سرطان سینه افزایش دهد.

 

به گزارش خبرنگار مهر، مصرف بالای گوشت کبابی، بریانی و دودی ممکن است خطر مرگ و میر پس از سرطان سینه را افزایش دهد. برای این مطالعه، هامبرتو پارادا از دانشگاه کارولینای شمالی و همکارانش، ارتباط بین گوشت کبابی، بریانی و گوشت های دودی و زمان زنده ماندن پس از سرطان سینه را مورد بررسی قرار دادند.

مصرف گوشت پخته شده با درجه حرارت بالا، یک منبع بسیار متداول از هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه و دیگر مواد شیمیایی سرطان زاست که با بروز سرطان سینه همراه است. اما این مطالعه ارزیابی کرد که آیا مصرف آن، به زنده ماندن پس از سرطان سینه ارتباطی دارد.

در مطالعه یک جمعیت، با ۱۵۰۸ زن مبتلا به سرطان سینه، مصاحبه شد و در مورد مصرف انواع گوشت کبابی، بریانی و گوشت دودی از آنها سوال شد. از زنان خواسته شد مصرف خود را در هر دهه از زندگی بیان کنند و هم چنین فصولی را که در آن این مواد غذایی بیشتر مصرف می شوند را مشخص نمایند.

در پنج سال پیگیری، شرکت کنندگان به سوالات پرسشنامه پاسخ دادند. در میان ۱۵۰۸ زن مورد مطالعه، ۵۹۷ مورد مرگ گزارش گردید که ۲۳۷ (۳۹.۷ درصد) از آن ها مبتلا به سرطان سینه بودند و پس از یک مدت زمان متوسط پیگیری حدود ۱۷.۶ سال فوت کردند.

این مطالعه نشان داد که در مقایسه با مصرف کم، مصرف بالای گوشت کبابی، بریانی و گوشت دودی موجب افزایش ۲۳  درصدی خطر مرگ و میر می شود. این یافته ها در مجله موسسه ملی سرطانJNCI  منتشر شده است

به این نوشته امتیاز بدهید!

Anemon Dibafar

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×