» اخبار ایران و جهان » آمریکایی‌ها به دنبال اضطراب سرمایه‌گذاری در ایران هستند
اخبار ایران و جهان

آمریکایی‌ها به دنبال اضطراب سرمایه‌گذاری در ایران هستند

تیر 8, 1395 0010

رئیس مجلس با بیان اینکه آمریکایی‌ها به دنبال اضطراب سرمایه‌گذاری در ایران هستند گفت:آنها ضمن توافق هسته‌ای،نوعی دیپلماسی با پرقدرت نظامی را درمنطقه برای مانع شدن از نفوذ ایران دنبال می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه گفت: برگزاری همایش قوه قضائیه هماهنگی بین قوا را افزایش داده و درک بهتری از شرایط برای خدمت در اختیار قوا قرار می دهد.

وی ادامه داد: از آیت الله آملی تشکر می کنم که در سال های اخیر تلاش هایی برای ساماندهی قوه قضائیه و تحقق قانون در کشور داشته اند.

لاریجانی اظهار داشت: قضات در قوه قضائیه با وجدان خود کار می کنند اینکه در سال های اخیر برخی پرونده های مهم پرسر و صدا بررسی می شود، ناشی از تحقق قانون در کشور و وجود قوه قضائیه مقتدر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوه قضائیه در حال طی مسیر مثبتی است، گفت: ما قضات متعهدی داریم که بر مشکلات کشور تسلط دارند و در برابر فشارها ایستادگی می کنند که این سرمایه ارزشمندی است و موجب اقتدار کشور است. برای حفظ این سرمایه هر تدبیری لازم است باید انجام داد.

وی ادامه داد: برخی حمایت ها که در سال های اخیر از بودجه قوه قضائیه صورت می گیرد، در راستای صیانت از این سرمایه ارزشمند بود.

لاریجانی اظهار داشت: در سال های اخیر اقداماتی در قوه قضائیه با کمک بخش های مختلف انجام شد که بخشی از آن به قوه مقننه محول شد تا در سیمای قانون به تصویب برسد. یکی از آنها قانون آئین دادرسی کیفری بود که قانون مادری است و به حقوق شهروندی در این لایحه توجه بیشتری شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لایحه مجازات اسلامی نیز در مجلس نهم به تصویب رسید.

وی با اشاره به تصویب لایحه وظایف و اختیارات رئیس قوه قضائیه گفت: لوایح باید از طریق دولت به مجلس ارسال شود که گاه در این موضوع سهل انگاری می شد لذا با تصویب این قانون، ساز و کاری در نظر گرفته شد تا رئیس قوه قضائیه بتواند به مجلس لایحه ارائه کند.

لاریجانی تصویب لایحه جرم سیاسی را در راستای اجرای اصول بر زمین مانده قانون اساسی خواند و افزود: ساماندهی اجرای این قانون موجب آرامش در داخل کشور خواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لایحه پلیس قضایی و لایحه وکالت نیز در مجلس دهم بررسی خواهد شد.

وی با اشاره به تدوین لایحه تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس نهم توضیح داد: این لایحه با کمک قوه قضائیه تدوین شد و کار کارشناسی زیادی روی آن انجام شده و در مجلس دهم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

لاریجانی قانون اجرای کاداستر را گام مهم مجلس برای جلوگیری از زمین خواری و ساماندهی مالکیت در کشور خواند و افزود: این قانون بسیار مهم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تصویب قانونی در زمینه نظام جامع داوری کشور گفت: در مجلس فعالیت های کارشناسی بر روی این قانون در حال اجرا است با قوه قضائیه هم مشاوره می کنیم تا با توجه به شرایط جدید کشور ضوابط دقیق داوری تنظیم شود تا بار قضایی نیز کاهش یابد و حتما نیاز به آموزش های تخصصی در قوه قضائیه و مدیران اقتصادی دارد.

وی با اشاره به بررسی طرحی در خصوص اراضی و منابع طبیعی در مجلس نهم اظهار داشت: این طرح در راستای حل معضلات مربوط به ساخت و ساز در منابع طبیعی است. این طرح مراحل پایانی را طی می کند و فکر می کنم در سال جاری به آن خواهیم پرداخت.

لاریجانی با اشاره به تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس تصریح کرد: پدیده قاچاق مشکل مهمی در کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تصور ما این بود که این قانون ساز و کار لازم را برای مبارزه جدی در زمینه قاچاق فراهم می کند.

وی با اشاره به گزارش رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس گفت: در این گزارش گوشه ای از مشکلات اجرای این قانون ارائه شد و به نظر می رسد بازنگری در این قانون ضرورت دارد زیرا اگر علاج جدی در این زمینه نداشته باشیم، اقتصاد مقاومتی در کشور پا نمی گیرد.

لاریجانی تصریح کرد: منافذ زیادی در کشور وجود دارد مثلا مناطقی که در مرزها برای تبادل در نظر گرفته شده، به مسیری برای قاچاق تبدیل شده است که باید در قانون جدیدی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای قانون مبارزه با مواد مخدر در دو دهه اخیر گفت: این قانون محکم بوده و نتایج مثبت و منفی داشته است.

وی ادامه داد: مخصوصا از این جهت که تنوع مواد مخدر بیشتر از نوع مبارزه ای است که ما داریم، لذا یکی از شگردهای شیاطین علیه ایران این است که سطح درگیری ما را در این امور افزایش دهند. لذا جا دارد با رویکرد جدید به موضوع مبارزه با مواد مخدر بپردازیم.

لاریجانی اظهار داشت: مطالعاتی در مرکز پژوهش ها و برخی نهادها انجام شده و از نظر قوه قضائیه نیز استفاده خواهیم کرد تا تجدیدنظری در این قانون با رویکرد جدید انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم نیاز به قوانین مکمل در زمینه محیط زیست گفت: قوانینی در این خصوص وجود دارد، اما نیازمند به قوانین مکمل هستیم که در همین راستا لایحه هوای پاک در دستور کار مجلس است.

وی گفت: در زمینه امور زیستی نیز باید قانون موجود تکمیل شود.

لاریجانی به قوه قضائیه پیشنهاد کرد با توجه به موضوعات مهم در این دو بخش، محاکم تخصصی در این زمینه ایجاد شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و 1+5 و با بیان اینکه نظام در این توافق با چشم بینا راه را انتخاب کرد، اظهار داشت: باید دید آمریکایی‌ها و غربی‌ها در پس این توافق چه فکری برای ما اندیشیده‌اند.

لاریجانی ادامه داد: به نظر می‌رسد در اجرای برجام نقاط ضعفی را به جا گذاشته‌اند که بخشی از آن به برچیدن جامع تحریم‌ها برمی‌گردد؛ مخصوصاً در رابطه با بانک‌های بزرگ این نقص‌ را می‌بینیم، اما بانک‌های درجه دو و سه در حال کار هستند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد آنها یک اضطرابی را برای سرمایه‌گذاری در ایران ایجاد کرده‌اند و با وجود توصیه‌هایی که در این رابطه دارند، در پشت صحنه این اضطراب را تشدید می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آنچه در لابلای اظهارات و عمل آنها به دست می‌آید، این است که همزمان با توافق هسته‌ای، عملیات نفوذی را به ویژه از جهت نظامی سامان می‌دهند تا هیمنه کاری آنها را در منطقه نشان دهد.

لاریجانی گفت: آنها نمی‌خواستند تغییری در منطقه ایجاد شود، لذا در بیاناتشان می‌گویند که باید مانع هژمونی ایران در منطقه شویم؛ به همین دلیل است که نوع دیگری از تحریم‌ها را ساماندهی می‌کنند که باید با آن مقابله شود.

وی تصریح کرد: آنها ضمن توافق هسته‌ای، نوعی دیپلماسی با حضور پرقدرت نظامی را در منطقه برای مانع شدن از نفوذ ایران دنبال می‌کنند، به همین دلیل تضمین‌هایی را به سعودی‌ها می‌دهند و حجم وسیعی از سلاح را در اختیار آنها می‌گذارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوع مواجهه آمریکایی‌ها با جمهوری اسلامی و عربستان، اظهار داشت: به نظر می‌آید آنها خیلی هم از آتشی که میان ایران و عربستان برپا شده، بدشان نمی‌آید که این ادامه یابد، اما در ظاهر نگرانی‌هایی را ابراز می‌کنند ولی درمجموع اقدام عملی برای کاهش آن انجام نمی‌دهند.

لاریجانی با بیان اینکه با یک پدیده سیاسی میان‌ مدت مواجهیم، گفت: از جهت بین‌المللی با یک رفتار شیطنت‌آمیزی مواجه هستیم که نقطه اصلی آن فشار منطقه‌ای و جهانی بر ایران است.

وی با بیان اینکه خلق بحران در منطقه یک سیاست مستمر شده است، ادامه داد: به نظر می‌رسد سعودی‌ها به دلیل عدم توفیق در یمن و سوریه، چاره‌ای جز ایجاد بحران در منطقه ندارند که نمونه آن در مسئله تروریسم و تنوع تروریست‌ها و پیگیری تجزیه برخی کشورها دیده می‌شود که بر کل منطقه تأثیر خواهد گذاشت.

http://media.mehrnews.com/d/2016/05/04/4/2068403.jpg

به این نوشته امتیاز بدهید!

م. موسوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×