» عمومی » پزشکی سلامت » مصرف روغن گیاهی سلامت قلب را تضمین نمی کند
پزشکی سلامت

مصرف روغن گیاهی سلامت قلب را تضمین نمی کند

فروردین 27, 1395 0013

یک مطالعه جدید بحث برانگیز این نظریه را که سلامت قلب با کاهش مصرف چربی های اشباع شده از رژیم غذایی که معمولا دارای منابع حیوانی هستند تضمین می شود را به چالش می کشاند.

به گزارش خبرنگار مهر، تحقیق جدید محققان نشان می دهد درحالیکه اکثر افراد خود را مجبور به مصرف روغن ذرت به جای چربی های اشباع شده می کنند تا سطح کلسترول خود را پایین بیاورند، اما ریسک مرگ زودهنگام آنها افزایش می یابد.

طبق این مطالعه، جایگزینی روغن های گیاهی غنی از اسید لینولئیک به جای چربی های اشباع شده موجب کاهش سطح کلسترول خون می شود، اما مانع از بروز بیماری قلبی یا کمک به طولانی شدن عمر نمی شود.

همچنین این یافته ها در مورد این باور که روغن های گیاهی غنی از اسید لینولئیک برای سلامت قلب خوب هستند ابراز تردید می کند.

http://media.mehrnews.com/d/2015/08/31/4/1814309.jpg

تیم محققان این مطالعه به سرپرستی کریستوفر رامسدن از دانشگاه کارولینای شمالی، با بررسی داده های بدست آمده از مطالعه انجام شده بین سال های ۱۹۶۸ و ۱۹۷۳ بر روی ۹۴۲۳ فرد شرکت کننده با رده سنی ۵۲ سال مجددا این فرضیه را مورد بررسی قرار دادند.

طبق بررسی ها، همانگونه که انتظار می رفت رژیم غذایی غنی از اسید لینولئیک موجب کاهش سطح کلسترول شده بود اما موجب افزایش طول عمر افراد نشده بود. در حقیقت شرکت کنندگانی که دارای کاهش بیشتری در میزان سطح کلسترول خون شان بودند بیشتر در معرض ریسک مرگ قرار داشتند.

طبق یافته های این تحقیق، به ازای هر mg/dL ۳۰ کاهش در میزان کلسترول، ریسک مرگ در افراد این مطالعه تا ۲۲ درصد افزایش یافته بود.

با این حال کارشناسان تغذیه از دانشگاه هاروارد در مورد نتایج این مطالعه ابراز نگرانی می کنند و آن را از بسیاری از جهات اشتباه عنوان می کنند.

دکتر مریم فروید، محقق ایرانی دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «این مطالعه نمی تواند راهنمای خوبی برای یک رژیم غذایی سالم باشد. براساس اطلاعات گسترده مطالعات قبلی، ما می دانیم ریسک بروز بیماری قلبی در صورتی کاهش می یابد که مصرف چربی های اشباع نشده حاصل از روغن های گیاهی مایع نظیر سویا، ذرت، زیتون و کانولا در پخت غذا و در سالاد جایگزین چربی های اشباع از جمله گوشت قرمز و چربی های لبنی شود.

دکتر فرانک هو، از همکاران دکتر فروید در هاروارد، نیز با تایید این گفته ها می گوید: «این مطالعه دارای معایبی است و نتایج آن نباید موجب تغییر در دستورالعمل های رژیم های غذایی فعلی که بر مصرف منابع سالم چربی پلی اشباع نشده نظیر روغن زیتون و سایر روغن های گیاهی، مغزیجات آجیلی، حبوبات و اووکادو تاکید دارد شود.»

به این نوشته امتیاز بدهید!

م. موسوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×