يكي از ضروريات بهداشتي و سلامت جامع شهروندي تأمين فرآورده هاي خام دامي پروتئيني سالم و حلال مي باشد در اين راستا وجود كشتارگاهي صنعتي و بهداشتي نوين دام و طيور ،امكان تأمين گوشت قرمز و سفيد مصرف عموم را در محيطي سالم ،بهداشتي و تحت مراقبت دقيق بهداشتي فراهم مي آورد.
در شرايطي كه يك كشتارگاه فاقد امكانات بهداشتي و كنترل اجرام بيماريزا باشد،خود مي تواند بعنوان عامل انتشار اجرام بيماري زا در سطح منطقه عمل كند.
اجرام بيماري زا مي توانند از انگلهاي خارجي بدن دام شامل انواع كك ها، جرب ها،ساس ها، و كنه و انگلهاي داخلي بدن دام شامل انواع كرمهاي لوله اي ، حلقوي ،پهن و تك ياخته هاي بيماري زا باشد همچنين عفونتهاي دروني ، انواع ميكروبها شامل ميكروبهاي فلور طبيعي درون بدن موجودات زنده و ميكروبهاي حامل بيماري و بيماري هاي خطرناك مشترك بين انسان و حيوان را ميتوان نام برد.
برخي از انگلها، باكتري ها وويروسها مي توانند بصورت مشترك بين انسان و حيوان عمل كرده وسبب بروز بيماري خطرناك و حتي مرگ آور در جامع انساني شوند(بيماري هاي :تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، هاري،تب مالت،سل،انگلها و…در صورتيكه شرايط فيزيكي محيط كشتارگاه ،بهداشتي و تأسيس و مديريت گردد، با حضور كارشناسان مشخص بهداشت فرآورده هاي خام دامي،شامل دكتر دامپزشك بعنوان مسئول فني و بهداشتي كشتارگاه و كارشناس دامپزشك بعنوان كمك ناظر مراحل ذبح دام سالم با بكارگيري بهداشتي لاشه هاي حاصله در ماشينهاي حمل بهداشتي و مناسب، مي توان خاطر عمومي را از مصرف فرآورده خام دامي توليدي در يك چنين كشتارگاهي با نشان ليبي بهداشتي تأمين نمود.،يكي از فعاليتهاي كشتارگاههاي صنعتي و بهداشتي دام،كشتار دامهايي است كه از نظر شبكه دامپزشكي شهرستان آلوده به يكي از بيماريهاي خطرناك و مشترك بين انسان و حيوان در مراحل تست اوليه تشخيص داده شده كه در اين كشتارگاههاي داراي وضعيت بهداشتي مناسب، خارج از خط اصلي كشتار دامهاي عادي و زير نظر مسئولين امر صورت مي گيرد.
در همين راستا در روز يكشنبه مورخ ۱۶/۹/۹۲ با حضور چهره ماندگار دامپزشكي ايران آقاي دكتر بازرگاني و متخصيصين بيماريهاي داخلي دام و همچنين مدير كل محترم دامپزشكي استان اصفهان(جناب آقاي دكتر سيد اكبر حسيني )و هيأت كارشناسي همراه؛ تعداد چهار رأس دامهاي نژاد اصيل –پرورشي در يكي از دامداريهاي صنعتي كه در مراحل اوليه مشكوك به بيماري سل گاوي (بيماري مشترك بين انسان و دام ) تشخيص داده شده بودند، مورد بررسي و كالبد شكافي از كليه قسمتهاي لاشه قرار صورت گرفت.
لازم به ذكر است با مديريت جديد مديريت محترم خدمات شهري شهرداري مباركه جناب آقاي مهندس فروتن و اقدامات بهينه در حال اجراء در راستاي نوسازي ساختارهاي بهداشتي كشتارگاه دام مباركه،آقايان دكتر سيد اكبر حسيني و جناب آقاي دكتر بازرگاني شرايط كشتارگاه دام مباركه را مناسب ارزيابي نموده و از زحمات صورت گرفته در راستاي رسيدن به كشتارگاه نمونه صنعتي بهداشتي تقدير نمودند.
در پايان اين بازديد ،آقاي دكتر حسيني مدير كل محترم دامپزشكي استان اصفهان از سالنهاي پيش سرد كشتارگاه و سردخانه زير صفر بازديد بعمل آورند كه به گفته ايشان ،كشتارگاه دام مباركه از پيش تازان اجرائي شدن طرح مهم و بهداشتي پيش سرد گوشت تازه در استان بوده و همچنين شكل و مدت زمان پيش سرد و كيفيت سردخانه در مقايسه با ديگر كشتارگاه ها را در وضعيت مناسبتري ارزيابي نمودند.