» 1مبارکه » شهرستان مبارکه » عملیات ضدعفونی نمودن گلخانه ها در شهرستان مبارکه
شهرستان مبارکه

عملیات ضدعفونی نمودن گلخانه ها در شهرستان مبارکه

مرداد 19, 1393 0014

با شروع فصل گرم سال عملیات ضدعفونی گلخانه ها با استفاده از کودهای حیوانی تازه و برخی از کودهای شیمیایی توسط گلخانه داران انجام می شود تا محیطی مناسب و عاری از هرنوع بیماری و آفت و بذر علفهای هرز برای کشت جدید فراهم شد.

به گزارش سایت شمس شهرستان مبارکه به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی شهرستان مبارکه با شروع فصل گرم سال عملیات ضدعفونی گلخانه ها با استفاده از کودهای حیوانی تازه و برخی از کودهای شیمیایی توسط گلخانه داران انجام می شود تا محیطی مناسب و عاری از هرنوع بیماری و آفت و بذر علفهای هرز برای کشت جدید فراهم سازند .

همایون حاتمی مسئول باغبانی جهادکشاورزی شهرستان مبارکه با بیان اینکه عملیات ضدعفونی گلخانه ها به منظور کنترل آفات و بیماری های خاکزی و بذر علفهای هرز هر 3 یا 4 سال یکبار بسته به شدت وجود بیماریهایی نظیر بوته میری فوزاریومی، پوسیدگی های قارچ پتیوم و فایتوفترا توسط گلخانه داران انجام می شود اظهار داشت :‌ برای این کار از کود حیوانی تازه و کود مرغی و کود شیمیایی استفاده می شود که میزان استفاده از این کودها بسته به اراضی مختلف،‌ متفاوت است .

حاتمی با اشاره به اینکه کود مرغی همیشه کمتر از کود حیوانی مصرف می شود میزان استفاده این نوع کود را بین 3 تا 4 تن برای هر یکهزار متر مربع زمین گلخانه عنوان نمود و افزود :‌ مصرف کود شیمیایی اوره به منظور شروع فعالیت میکرو اورگانیسم ها به میزان 50 کیلوگرم در هر جریب و نیز مصرف کود گوگرد به میزان 25 کیلوگرم در هر جریب و باکتری تیوباسیلوس در قالب کیسه های یک کیلویی به میزان یک کیلوگرم در هر جریب توصیه می شود.

مسئول باغبانی جهادکشاورزی شهرستان درخصوص نحوه اجرای عملیات ضدعفونی گلخانه ها گفت :‌ پس از شخم سطحی زمین و کرت بندی آن ،‌ کودها را بر روی آن پهن کرده و سپس کل سطح زمین با یک پوشش پلاستیکی پوشانده می شود و در انتها آبیاری می شود.

حاتمی به دلایل استفاده از پوشش پلاستیکی بر روی کودها پرداخت و اذعان نمود که استفاده از پوشش پلاستیکی مانع از عبور گرمای تولیدی طی فرآیند پوسیده شدن کودهای حیوانی و مرغی می شود و نیز بخار آب تولید شده در کنار این گرما به همراه انرژی نورانی خورشید مجموعاً در یک زمان 45 روزه مقاومت تمام عوامل بیماریزای خاکی نظیر باکتری، ویروس، نماتود، علف هرز و دیگر عوامل خسارتزای محصولات را درهم شکسته و آنها را از بین می برند و اینگونه سطح کشت گلخانه برای کشت جدید مهیا می گردد.

شهرستان مبارکه دارای170 هکتار گلخانه سبزی و صیفی با تولید تقریبی سالانه 34000 تن می باشد .

به این نوشته امتیاز بدهید!

میلاد زارع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×