در ماه رمضان، مصرف چاى و قهوه را محدود كنيد
به گزارش سایت شمس شهرستان مبارکه و به نقل از ایمنا .سميه خياط مقدس كارشناس تغذیه با اشاره به اینکه تغذيه صحيح در ماه رمضان بسيار اهميت دارد؛ تاکید کرد: بايد مواد غذايى نظير گوشت، مرغ، ماهى، لبنيات و سبزىها، قسمت اعظم رژيم غذايى شخص را در بر گيرد و مصرف تمام مواد غذايى بايد روى اصول و برنامه باشد.
وی ادامه داد: مثلا اگر مى گوييم لبنيات خوب است، بايد در نظر داشته باشيم كه مصرف بالاى لبنيات بدون مصـرف آب به ميزان كافى،
ايجاد سنگهاى مجارى ادرارى را بسيار افزايش مىدهد یا مصرف مواد پروتئينى گوشت، مرغ، لبنيات و ماهى به تنهـايـى كافى نيست، بلكه در كنار آنها بايد از سبزيجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده کرد تا از يبوست جلوگيرى شود و بايد در نظر داشت كه مصرف زياد غذاهاى پروتئينى باعث تشنگى مىشود.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه بدن مكانيسمهاى تنظيم كنندهاى دارد كه در طى روزهدارى فعال مىشوند و سوخته شدن مؤثر چربى بدن در اين ماه رخ مىدهد؛ خاطرنشان کرد: يك رژيم غذايى متعادل براى حفظ سلامت و فعاليت فرد در طى ماه رمضان كافى است.
وی اختلالات بوجود آمده در اين ماه را ناشى از مصرف زياده از حد غذا، مصرف نامتعادل غذا و خواب كم دانست و اظهار کرد: در ماه رمضان، مصرف چاى و قهوه را محدود كنيد، زيرا اين مواد باعث افزايش ادرار و از دست دادن آب بدن مىشوند.
خیاط مقدس عنوان کرد: براى رفع يبوست و بوى بد دهان، بهتر است ميوه و سبزى را در وعدههای غذايى خود منظور كنيد. در ضمن براى ثابت نگه داشتن قند خون، شيرينى و مواد غذايى ناسالم را استفاده نكنيد، بلكه خرما بخوريد.
وی با تاکید بر اینکه براى خوردن سحرى وقت كافى قرار دهيد و با آرامش و دور از استرس غذاى خود را بخوريد؛ بیان داشت: بهتر است در وقت سحر از كربوهيدراتهاى
پيچيده نظیر نان، عدس، جو، غلات، برنج، سيب زمينى، ميوه، سبزيجات و حبوبات استفاده كنيد، زيرا اين گروه تا ۸ ساعت در بدن باقى مىمانند. اين در حالى است كه كربوهيدراتهاى ساده مانند شكر فقط ۳ تا ۴ ساعت در بدن مىمانند. در ضمن بهتر است بعد از خوردن سحرى، ۲-۱ عدد ميوه و مصرف كنيد.
این کارشناس تغذیه نياز فورى بدن در هنگام افطار را به دست آوردن يك منبع انرژى به شكل گلوكز براى هر سلول زنده به خصوص سلولهاى مغز و اعصاب عنوان کرد و گفت: خرما و آب ميوه منابع خوب قند هستند، لذا هـنـگـام افـطـار مصرف خرما، آب ميوه ، سوپ سبزيجات به منظور حفظ تعادل قند، آب و مايعات بدن توصيه مىشود.
وی با تاکید بر اینکه در افطار از غذاهاى حجيم استفاده نكنيد، بلكه بدن خود را آرام آرام براى شام آماده كنيد؛ تصریح کرد: در غير اين صورت شما دچار انواع بيمارىهاى گوارشى از قبيل: سوزش معده ، نفخ و… مىگرديد.
خیاط مقدس نوشیدن آب را از یک ساعت پس از صرف افطاری و شام لازم دانست و بیان داشت: آب باعث سرحالى و سرزندگى مىشود و همچنين براى رساندن مواد غذايى به اندامهاى بدن ضروری است.