کانال تلگرام پایگاه خبری شمس
39

«سیگنال بیگانه» ارسال شده از مریخ رمزگشایی شد

شناسه خبر: 114571 - شنبه 2 نوامبر 2024 - سرویس: فناوری اطلاعات - چاپ - نویسنده: عبدالله

به گزارش پایگاه خبری شمس خبر به نقل از اسپیس، در سال ۲۰۲۳ یک پیام رمزگذاری شده از مریخ به زمین ارسال شد. پس از گذشت بیش از یک سال، این سیگنال فرازمینی‌ِ شبیه‌سازی شده سرانجام رمزگشایی شد.

مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس آژانس فضایی اروپا(ESA) این سیگنال را در ماه مه ۲۰۲۳ به عنوان بخشی از «یک نشانه در فضا» (A Sign in Space) که یک پروژه هنری چند هفته‌ای به رهبری دانیلا دی پائولیس (Daniela de Paulis)، به سوی ما پرتاب کرد. این پروژه به عنوان آزمایشی برای بررسی انواع روش‌های رمزگشایی سیگنال‌هایی که ممکن است به عنوان بخشی از تلاش‌های جستجوی هوش فرازمینی شناسایی شوند، انجام شد.

پس از یک سال، یک پدر و دختر آن سیگنال را رمزگشایی کردند. طبق بیانیه آژانس فضایی اروپا، کن و کلی شافین (Ken and Keli Chaffin) پس از «پیگیری شهود خود و اجرای شبیه‌سازی‌ها برای ساعت‌ها و روزها» توانستند پیام را رمزگشایی کنند.

قبل از اینکه سیگنال بیگانه شبیه‌سازی شده بتواند رمزگشایی شود، ابتدا باید از داده‌های سیگنال رادیویی خام استخراج می‌شد. به لطف گروهی متشکل از ۵۰۰۰ شهروند دانشمند، این کار تنها ۱۰ روز طول کشید. اما این بخش آسان کار بود.

بیش از یک سال طول کشید تا این پدر و دختر سیگنال را رمزگشایی کنند. آژانس فضایی می‌گوید که آن‌ها در نهایت دریافتند که «حاوی حرکت» است و ممکن است اطلاعاتی در مورد تشکیل سلولی یا حیات داشته باشد. اما رمزگشایی یک سیگنال به این معنی نیست که می‌توان آن را درک کرد.

اکنون که پیام رمزگشایی رمزگشایی شده است، شهروندان دانشمندانی مانند شافین باید تلاش برای تفسیر محتوای آن و یافتن معنای احتمالی در آن را آغاز کنند.

این هدف کلی پروژه «یک نشانه در فضا» است. دی پائولیس در بیانیه‌ای در سال ۲۰۲۳ در توصیف این پروژه اظهار کرد: دریافت پیامی از یک تمدن فرازمینی تجربه‌ای عمیق و دگرگون کننده برای همه نوع بشر خواهد بود.

«نشانه‌ای در فضا» فرصت بی‌سابقه‌ای را برای تمرین و آمادگی برای این سناریو از طریق همکاری‌های جهانی فراهم می‌کند، و یک جستجوی بی‌پایان برای معنا را در همه فرهنگ‌ها و رشته‌ها تقویت می‌کند.

تفسیر پیامی که منشأ واقعی آن بیگانه‌ها باشند می‌تواند بسیار بسیار سخت‌تر باشد، اگر این اتفاق بیفتد. هر پیام شبیه‌سازی شده‌ای مانند پیامی که از مدارگرد گازی ردیابی اگزومارس به زمین ارسال می‌شود توسط انسان‌ها ایجاد شده است و بنابراین تجسمی از نحوه مشاهده ما از جهان است.

همه‌ی ایده‌های ما در مورد زبان، داده‌ها، اطلاعات و ارتباطات ریشه در نحوه عملکرد فیزیک روی زمین، نحوه درک اندام‌های حسی انسان از جهان اطراف ما، چگونگی تکامل زبان‌های انسانی و غیره دارد. در یک سیاره فراخورشیدی که دارای حیات است به این دلیل که ما هرگز آن را پیدا نکرده‌ایم یا تجربه نکرده‌ایم، تصور اینکه چگونه همین فرایندها ممکن است عمل کنند، کار دشواری است.

همانطور که می‌دانیم، ارتباطات بیگانه ممکن است بیشتر شبیه مجموعه‌ای از بوها یا حرکات انبوهی از برگ‌ها در باد باشد تا هر چیزی که به عنوان زبان تشخیص دهیم. با این حال، جست‌وجو باید از جایی آغاز شود.

چنین پروژه‌هایی، آزمایش‌های مفیدی را برای برنامه‌ریزی چگونگی واکنش ما به تشخیص سیگنال رادیویی واقعی بیگانگان ارائه می‌دهند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری شمس در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

امکان ارسال دیدگاه برای این مطلب وجود ندارد.

تمامی حقوق این سایت برای پایگاه خبری شمس محفوظ می باشد. طراحی شده توسط میلاد