رئیس شبکه دامپرشکی شهرستان مبارکه اظهار نمود: شناسایی و کشتار دامهای مبتلا به سل موجب حفظ سلامت عموم، پیشگیری از اشاعه بیماری ها از دام به انسان و کاهش ضررهای اقتصادی در صنعت دامپروری می شود.
دکتر محمد سلیمانی پور «رئیس شبکه» با اشاره به اینکه کشتارگاه یکی از قسمت های مهم سازمان دامپزشکی کشور در جهت پیشگیری از انتقال بیماری از دام به انسان است تصریح نمود: پیرو گزارش مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه دام این شهرستان در خصوص حذف کامل یک لاشه گاو مبتلا به سل متعلق به یکی از قصابان، کارشناس نظارت بر بهداشت عمومی و اکیپ مبارزه با بیماری های دامی شبکه به بررسی موضوع و رصد محل خرید دام پرداختند.
وی بیان نمود: پس از مشخص شدن محل خرید دام، از دامداری روستایی مورد نظر بازدید و تعداد 14 راس گاو مورد تست توبرکولیناسیون قرار گرفت.
دکتر سلیمانی پور اضافه کرد: برنامه پایش توبرکولیناسیون در دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی به صورت مستمر اجرا و دام های آلوده شناسایی و کشتار می گردد ولی در دامداری های روستایی در صورت دریافت گزارش ابتلا به بیماری سل، اقدامات شناسایی و حذف دام آلوده سریعاً انجام می شود.
وی ادامه داد: پس بررسی نتایج تست توبرکولیناسیون گاوهای این دامداری، تعداد 6 راس دام راکتور مثبت در این دامداری روستایی شناسایی و طی هماهنگی با اداره کل دامپزشکی استان به کشتارگاه ارسال گردید.
دکتر سلیمانی پور گفت: بیماری سل در گاو با ایجاد توبرکول های پیشرونده در اندام های مختلف بدن علائمی نظیر تنگی نفس، تخریب شش ها، سرفه های شدید، خلط خون آلود، بی اشتهایی و لاغری مفرط می شود و از طریق اشتنشاق، مصرف غذای آلوده و تماس با دام آلوده از دام به انسان منتقل می گردد.
رئیس شبکه دامپرشکی شهرستان مبارکه در پایان ضمن بیان نقش دامپزشکی در حفظ سلامت عموم و پیشگیری از اشاعه بیماری ها از دام به انسان گفت: تعداد 2 لاشه از دام های شناسایی شده معدوم و 4 لاشه دیگر پس از فرآیند اصلاح سازی و طی شدن مراحل پیش سرد به مراکز فرآوری صنعتی ارسال گردید.