مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مبارکه در نشست خبری خود گفت:
در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا که به صورت خانه به خانه و با همکاری نیروهای بسیج وسپاه ، با هدف شناسایی سریع افراد دارای علائم بیماری کرونا و جلوگیری از سرایت آن به سایر اعضای خانواده ، از ۲۶ اسفند ماه آغاز شد، تا به امروز بالغ بر ۸۵درصد یعنی حدود 130 هزار نفر از جمعیت شهرستان غربالگری شده اند که خوشبختانه حدود ۹۹درصد از مردم بدون علامت و فاقد مشکل بودند و حدود یک درصد نیز به صورت مراقبت در منزل یا تحت درمان دارویی و یا در موارد اندکی ارجاع به بیمارستان پیگیری شدند.
دکتر پارسا در ادامه افزود:
شهرستان مبارکه در کل استان جایگاه نهم را به خود اختصاص داده است و در میان شهرستان های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ، رتبه اول را داراست.
وی همچنین تصریح کرد: در این طرح دو گروه مهم جمعیت از نظر ابتلا به کرونا یعنی افراد پر خطر ، شامل بیماران دیابتی ،فشار خون ، بیماران قلبی وعروقی ،آسم و سرطانی با جمعیتی بالغ بر ۲۰۰۰۰نفر و افراد درمعرض خطر شامل خانم های باردار و سالمندان شهرستان با جمعیتی بالغ بر ۱۵۰۰۰نفر به طور کامل و نزدیک به ۱۰۰درصد، از نظر علائم بیماری غربالگیری شده اند.
دکتر پارسا در ادامه ضمن انتقاد از عدم مشارکت مردم شهرستان برای ثبت نام در سامانه salamat.gov.ir گفت: متاسفانه تاکنون فقط ۱۲ درصد از جمعیت شهرستان در این سامانه ثبت نام کرده اند که اصلا رضایت بخش نیست و برای شناسایی زودهنگام بیماران و پیگیری و مراقبت آنان نیازمند همکاری هرچه بیشتر مردم برای ثبت نام و مشارکت هستیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان افزود: از ابتدای شیوع کرونا ، کار ضدعفونی معابر وخیابانها با هدف کنترل وکاهش بار ویروس درسطح محیط ومعابر، با همکاری نیروهای بسیجی ، سپاه ، شهرداری ها و مردم به صورت مستمربا نظارت شبکه بهداشت ودرمان انجام شده است ، اما از فردا با آغازطرح ملی سالم سازی محیط که مصوب کمیته بهداشت محیط ستاد ملی مبارزه با کرونا کشور است ، عملیات ضدعفونی معابر و سطوح خیابان ها متوقف و بجای آن طرح سالم سازی محیط اجرا خواهد شد.
دکتر پارسا در خصوص طرح ملی سالم سازی محیط گفت: در این طرح که قرار است با همکاری نیروی مقاومت بسیج و شهرداران و نیروهای مردمی انجام شود ، ۱۵۰ نفر از نیروهای بسیجی آموزش دیده در قالب تیم های ۴نفره در هر مرکز جامع سلامت ، در ۳ بخش سالم سازی مبلمان شهری ، اماکن وصنوف و تجمعات انسانی فعالیت می کنند و مناطق و اماکن مشخص شده را در بازه زمانی معین ، به صورت هدفمند و با نظارت بهداشت محیط شهرستان ضد عفونی می نمایند.
وی در ادامه افزود : در این طرح نیازی به ضد عفونی معابر و خیابان ها نیست و تنها بر روی نقاط حساس و پرخطر تمرکز میشود و نیروهای مردمی و شهرداری ها نیز به لحاظ تجهیزات و تامین مواد ضد عفونی ، آنها را پشتیبانی می کنند
، جانشین فرمانده سپاه ناحیه مبارکه نیز در این نشست ضمن تشکر از زحمات کادر درمانی و بیمارستانی شهرستان گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در شهرستان ، بسیج و سپاه در کنار سایر دستگاه های مسئول اقدامات مختلفی را را برای مقابله با آن انجام داده است.
سرهنگ دوم عزیزخانی در ادامه افزود: برخی از اقدامات انجام گرفته توسط نیروهای سپاه و بسیج به شرح ذیل می باشد :
1- کمک به ضدعفونی کردن معابر و خیابان های شهرستان
2- برپایی ایستگاههای سلامت در ورودی شهرها
3- ایجاد ۵ کارگاه تولید ماسک ولباس های درمانی
4- مشارکت بسیجیان در طرح غربالگری شهرستان
وی در پایان تصریح کرد: در طرح فاصله گذاری اجتماعی ، در ۷ نقطه از سطح شهرستان ، با همکاری نیروی انتظامی ایستگاه های ایست وبازرسی برقرار شده و از ورود افراد غیر بومی به شهرستان جلوگیری میشود.